Concert simfònic de l'EMVIC

February 28, 2023
Orquestra simfònica emvic

Aquest curs 2022 - 2023 l'Escola de Música i Conservatori de Vic recupera la seva producció simfònica de la mà del director Manel Valdivieso per oferir-nos un programa heterogeni, un amalgama de moviments de grans simfonies escollits des de l'òptica més educativa de l'orquestra.

Curriculum

Format inicialment a l’Escolania de Montserrat, arriba a la direcció d'orquestra després d'haver estudiat piano, violí, orgue i cant. Completa la seva formació estudiant anàlisi amb Benet Casablancas i direcció d’orquestra amb Antoni Ros-Marbà.

Ha dirigit les principals orquestres espanyoles , com La Coruña, Granada, Tenerife, Madrid (Nacional, Sinfónica i RTVE), Bilbao, Castilla y León, Santiago de Compostela, Córdoba, Sevilla, Principado de Asturias, Málaga, Balears, etc... I també ha fet recorregut en l’òpera dirigint, entre altres, al Teatro Real de Madrid, a l’Òpera Nacional de Korea (Seul) i a l’Òpera de Washington DC amb títols com L’Elisir d’Amore, Barber de Sevilla, Carmen, Lucia di Lammermoor,  Il Trittico, Madama Buterfly, Il Trovatore, Turandot, Tosca, The Turn of the Screw i La Bohème.

Ha enregistrat per a Harmonia Mundi, Naxos, TV3-Catalunya Música i Columna Música diferents projectes discogràfics, la majoria centrats en l’obra de compositors actuals.

Malgrat l’impuls internacional de la seva activitat recent, ha mantingut sempre contacte amb la realitat musical del nostre país, col·laborant intensament en projectes pedagògics d’alt nivell o en els inicis de nous projectes professionals de perfil jove o de nova creació com ara Girona XXI, Murtra Ensemble, Camera Musicae, Orquestra de Cambra de Cervera, Orquestra de Cambra de Granollers, Bärhof Ensemble i molts altres.  

D’entre la seva activitat recent en destaquen nombroses presències a la Temporada estable de la Simfònica de Frankfurt-Oder (BSOF-Alemanya), BOS (Orquestra Simfònica de Bilbao), OFM (Orquesta Filharmónica de Málaga), OCG (Orquesta Ciudad de Granada), ORTVE i L’Orquestra de Cambra de Ginebra (Suïssa).

Ha estat el titular de la càtedra de Direcció d’Orquestra a Musikene i actualment és el director titular de la JONC i cap del departament d'estudis orquestrals al Conservatori Superior de Liceu.

 

 

Sessions

  • february 28 2023Tue20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Gratis

Detalls

Genres
Music
Cycles
The EMVIC, Temporada estable
Price
Gratuit
Duration
90 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Director : Manel Valdivieso

Músics : Alumnes del conservatori de Vic i Escola de música de Vic