El llac dels cignes

January 10, 2023
Llac dels cignes_lloguer 2022

Una història d'amor, traïció i triomf del bé sobre el mal. Ple de romanticisme i bellesa és considerat el ballet més espectacular de la dansa clàssica

EL LLAC DELS CIGNES, una història d'amor, traïció i triomf del bé sobre el mal. Ple de romanticisme i bellesa, el ballet El Llac dels Cignes és considerat el més espectacular del repertori de la dansa clàssica. La coreografia del Llac dels Cignes requereix una gran destresa i elevada capacitat tècnica en la interpretació dels personatges per part dels ballarins. 

La duplicitat de caràcter, present en la puresa de la figura del Cigne Blanc i per la intriga del Cigne Negre, exigeix un elevat grau de dramatisme i virtuositat en la interpretació de la Ballarina Principal, especialment en el Grand Pas de Deux interpretat en els actes 2 i 3. Un altre moment de clímax és l’enlluernadora Dansa dels Petits Cignes. 

El prestigi i la notorierat intemporal aconseguits per l'obra són motivats per la música inspirada de Pyotr Txaikovski, però també per la coreografia inventiva i expressiva de Marius Petipa que, relaciona el cos humà amb els moviments d'un cigne, desvetlla la genialitat, el potencial coreogràfic i creativitat artística. Un tema de pura poesia romàntica, on el bé triomfa sobre el mal. 

Pyotr Txaikovski va compondre aquesta obra mestra de manera transcendental; la Suite Op.20 va perpetuar l'obra del compositor rus. L'èxit de les composicions de Txaikovski resulta de la seva capacitat d'expressar sentiments a través del llenguatge musical, creant melodies intenses i emotives. 

Una producció clàssica, amb escenografies realistes d'una bellesa increïble, vestuari fet a mà amb sumptuosos detalls i un repertori de solistes i un cos de ball increïble.

Un moment imperdible i memorable. Un espectacle únic que quedarà en la memòria del públic. No t'ho pots perdre! 

Sessions

  • january 10 2023Tue20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Dansa
Price
35 € (Platea) - 30€ (Amfiteatre)
Duration
2 h (20 min de pausa a part)
Organizers
CLASSIC STAGE

Fitxa artística

Música: PYOTR TXAIKOVSKI

Llibret: VLADIMIR BEGICHEV i VASILY GELTZER

Coreografia: MARIUS PETIPA i LEV IVANOV 

Direcció Artística: E.BESPALOVA 

Escenografia: CLASSIC STAGE

Vestuari: J.BARSKA