Júnior

October 21, 2023
  • Funció accessible
Imatge Junior

La nova comèdia de Joel Joan i Héctor Claramunt, protagonitzada per Joan Pera

L’expresident Molt Honorable Senyor Magí Folgueroles acaba de fer 80 anys i, certament, no ho porta gaire bé. Tot i que ja no té gaire res a fer, ell se sent jove d’esperit i no té cap intenció de retirar-se. Ben al contrari, se sent tan fort i jove que s’està plantejant fer un triatló i pujar a l’Aconcagua, que ell encara té molta corda!

Tanmateix, poc després de bufar les espelmes rep una visita sorpresa i no gaire desitjada: la Mort en persona li comunica que no faci més plans de futur perquè aviat tornarà per endur-se’l. En Folgueroles se’n lamenta. Això és una injustícia i una pèrdua per a la humanitat. Que ara se l’enduguin, quan encara li queden tantes coses per fer, tanta experiència vital i saviesa per repartir… Oh, si pogués tornar a ser jove, ara, amb tot el que ha après… redreçaria el país sencer!

Dit i fet, la Mort li agafa la paraula i li concedeix el desig. Podrà tornar a viure en un cos jove durant una setmana, a veure com li va…, però amb el que l’expresident Molt Honorable Senyor Magí Folgueroles no comptava és amb el sentit de l’humor una mica particular que té la Mort. Sí, passarà a ocupar el cos d’un jove, sí, el d’un pintor anarquista i llibertí que, a més, resulta que és la parella o company o vèrtex (o alguna cosa així) de l’Alícia, la filla d’en Folgueroles, amb qui fa anys que no es parla. No cal ni dir que la joventut d’avui dia no és el que era i aquesta setmana se li farà molt llarga.

----------

Crítiques i valoracions de l'espectacle:

'A part del fons argumental, el muntatge funciona com un rellotge, trepidant i àgil en el ritme com acostuma a dirigir Joan. Les transformacions de l’escenografia són netes i impactants, i una molt afinada nòmina de partenaires donen la rèplica a Pera amb solvència.'

Manuel Pérez - Recomana.cat

 

Sessions

  • october 21 2023Sat20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Theater
Cycles
#Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 22 € -27 € - 29 €
Duration
2 h ( pausa inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autoria: Joel Joan i Hèctor Claramunt

Direcció: Joel Joan

Intèrprets: Joan Pera, Fina Rius, Paula Vives, Oriol Casals, Francesc Cuéllar, Marta Codina i Clara Giralt

Funció accessible: