L'Atlàntida presenta la Sala 4. L'Atlàntida digital. Una sala online per gaudir de la cultura des de casa

November 11, 2020

El dimarts 10 de novembre L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques de Vic, va presentar en roda de premsa la nova plataforma online d'exhibició de continguts culturals i educatius: la Sala 4 - L'Atlàntida digital. Un nou espai per a la música i les arts escèniques que pretén incentivar, des del territori,  la creació de continguts culturals de qualitat i alhora facilitar la participació i la interacció amb la ciutadania

Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, va afirmar que en el context de la irrupció de la COVID- 19, la Sala 4 - L'Atlàntida digital esdevé una oportunitat per garantir i mantenir l'experiència cultural com a bé essencial, però que alhora permet ampliar o completar l'experiència en viu, per això un cop s'hagin superat els reptes actuals, aquest espai seguirà oferint una programació estable, compromesa, diversa i accessible.

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida Centre d'Arts Escèniques d'Osona, va exposar els grans pilars en els quals es fonamenta aquesta iniciativa: singularitat, diversitat de disciplines artístiques, qualitat en la realització dels continguts i espai de participació i de relació amb els públics. Amb aquesta nova plataforma online, L'Atlàntida no pretén substituir l'experiència cultural de format presencial, sinó tot al contrari, conscients que l'essència del nostre àmbit és la proximitat i l'experiència en viu, quan recuperem certa normalitat,  la Sala 4 - L' Atlàntida digital seguirà oferint la possibilitat d'explorar i experimentar continguts ideats específicament per a aquest nou canal de difusió.

En aquest moment la Sala 4- L'Atlàntida digital consta de continguts d'accés gratuït i altres de pagament i a partir del més de gener es preveu la possibilitat de subscriure-s'hi per un preu molt accessible. L'accés a aquesta nova plataforma de continguts digitals es fa a través de l'espai web de L'Atlàntida en el qual s'ha implementat un nou disseny web d'inspiració futurista vinculat al concepte d'inter connectivitat perquè l'usuari tingui la sensació que entra en una nova dimensió d'experiència artística.

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, va presentar les propostes artístiques que podrem veure durant els propers mesos i va advertir que es tracta d'una programació viva que en funció de l'evolució del context s'anirà ampliant.

El concert inaugural serà aquest dijous 12 de novembre a càrrec de Guillem Roma, artista de l'entorn local de projecció nacional que es podrà visualitzar fins al 30 de gener de 2020.