'La disputa', de Jean-François Prévand

February 17, 2024

Josep Maria Flotats protagonitza aquesta gran obra francesa que ell mateix ha adaptat i dirigit

La disputa posa en escena un combat de gran importància entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII, Voltaire i Rousseau, que té com a protagonistes Josep Maria Flotats i Pep Planas.

Un pamflet anònim acusa Jean Jacques Rousseau d'haver abandonat els seus cinc fills. Rousseau recorre a Voltaire per esbrinar plegats qui és l’autor d’aquesta abominació. Això ens dona l’oportunitat d’assistir a una gran escena domèstica on els dos filòsofs enfronten les seves idees sobre Déu, la igualtat, l’educació i el teatre. Dues maneres igualment generoses, però molt diferents de concebre la societat.

Amb aquest magnífic Voltaire Rousseau de Jean-François Prévand, assistim a un veritable duel verbal intens, vibrant, ferotge i alhora divertit, entre dues figures emblemàtiques de la Il·lustració: dos grans filòsofs, dos immensos escriptors, dos conceptes del mon i de la societat; conceptes que, a penes morts tots dos el 1778, alimentaran els ideals de la Revolució francesa (1789). Dues concepcions del món i de la societat molt oposades; Prévand ens posa al davant de dues facultats: la raó i l´emoció. Però tampoc s´atura aquí. L´obra, per tal de no deixar a l´aire cap element essencial, ens parla de la creença en Déu, l´educació, la propietat, la cultura, el teatre, les arts, la tolerància, la llibertat, la república i la igualtat. Els espectadors hi trobaran un coneixement precís, no tan sols de les dues personalitats, sinó de les preocupacions socials i intel·lectuals del Segle de les Llums, que malgrat els anys que ens en separen, estan ben poc allunyades de les nostres d’avui.

Josep Maria Flotats

Recomanada a partir de 14 anys.

Sessions

  • february 17 2024Sat20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Theater
Cycles
Temporada estable
Price
10 € - 22 € -27 € - 29 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autoria: Jean-François Prévand

Dramatúrgia i direcció: Josep Maria Flotats

Interpretació: Josep Maria Flotats i Pep Planas

Traducció: Salvador Oliva