La JONC celebra 30 anys

July 13, 2024
Imatge d'un violí

La JONC celebra els seus 30 anys amb una estrena especial

La JONC torna a fer la seva estada anual a Vic.

Durant uns dies, el joves intèrprets més destacats del nostre país es troben per treballar un repertori simfònic que podrem escoltar en un concert a L’Atlàntida.

En aquesta ocasió, i per celebrar el seu trentè aniversari, la JONC presenta un repertori amb obres de dos autors catalans , sota la direcció del seu director titular, Manel Valdivieso, amb l’estrena d’una obra encarregada expressament a Antoni Ros Marbà.

La JONC està d’aniversari: fa 30 anys que es va començar un camí que es fonamenta en la música, els joves i el país. Amb l’esforç de moltes persones i institucions es pot dir que estem davant d’un projecte nacional d’interès públic, tant pel servei irrenunciable que fa en la formació dels joves músics, com per la projecció de la seva activitat cultural.

Per celebrar aquesta fita tenim la sort de poder dir que podríem anar per tot el país i a cada conservatori, a cada concert, a cada projecte artístic hi trobaríem persones que han estat a la JONC i que ens en parlarien amb estimació autèntica i agraïment emocionat. Aquest és un valor extraordinari i ens esperona a seguir construint país des del nostre lloc, complementant la feina extraordinària i imprescindible dels conservatoris de grau mig i superior i impulsant els nostres músics cap a fites encara més altes.

Per això hem escollit dues obres arrelades a la nostra terra que, un cop transfigurades, entren a formar part del gran repertori simfònic. D'una banda, les Danses i cançons per a un aniversari, obra encàrrec de la JONC al mestre Antoni Ros-Marbà per a l’ocasió i que neix de les músiques nostradíssimes de les Cançons i Dances de F. Mompou. I d'altra banda, l'estrena al nostre país de la versió orquestral completa del ballet Soirées de Barcelone de Robert Gerhard, que s'alimenta igualment de tot un seguit de cançons i balls populars de Catalunya. Músiques nascudes als pobles i a les places, tamisades per les mans de grans artistes catalans i servides amb passió per la nostra Jove Orquestra Nacional.

Per molts anys!

----------

PROGRAMA:

Robert Gerhard (1896-1970) 

Tardes de Barcelona (Ballet) 

Alberto Ginastera (1916-1983) 

Glosses sobre temes de Pau Casals 

Benjamin Britten (1913-1976) 

Mont Juïc 

Antoni Ros-Marbà (1937) 

Danses i cançons per a un aniversari 

Obra encàrrec per al 30è aniversari de la JONC.

Sessions

  • july 13 2024Sat20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Music
Cycles
Classical for youths, Temporada estable
Price
12 €
Duration
2 h 30 min (amb pausa inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Manel Valdivieso, director