Sanjosex & Carles Belda, 'Càntut'

November 10, 2023
Sanjosex & Carles Belda

Gira commemorativa de l’edició en vinil del disc

El músic empordanès Carles Sanjosé és conegut per ser l’ànima del grup Sanjosex, on escriu, canta i toca la guitarra. Després d’anys de coneixença i respecte mutu, l’any 2016 es va aliar amb l’acordionista vallesà Carles Belda (bregat en mil aventures: Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc, Fetus...) en un projecte que naixia amb la voluntat de recuperar cançons que pervivien tan sols en la memòria popular.
 
Els dos Carles van submergir-se de ple en el cançoner online Càntut: Cançons de tradició oral, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Llavors aplegava uns mil enregistraments (ara ja en són quasi el doble!) i entre tots van escollir les quinze cançons que acabarien configurant el disc que, en clau d’homenatge, van batejar amb el mateix nom que el cançoner. Dos músics osonencs, la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús es van sumar a l’aventura per tal de transportar aquest cançoner a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda. 

El disc i l’espectacle van tenir una rebuda excel·lent. Va guanyar de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional, i posteriorment va rebre el Premi Enderrock al millor disc folk de l’any. La gira d’aquest espectacle va incloure quasi 50 concerts, el darrer dels quals al Hong Kong Arts Festival.
 
Ara, sis anys després d’aquella aventura, el grup es retroba per reviure l’espectacle als escenaris i celebrar dues bones notícies. D’una banda, el Premi Nacional de Cultura 2022 atorgat al projecte Càntut: Cançons de tradició oral. I de l’altra, la reedició per primer cop en vinil del disc original de Belda & Sanjosex.

Sessions

  • november 10 2023Fri20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Música moderna
Cycles
Joves -25 al 50%, Temporada estable
Price
10 € - 18 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Carles Sanjosé, veu i guitarra

Carles Belda, veu i acordió diatònic

Coloma Bertran, violí i cors

Jordi Casadesús, baix, guitarra elèctrica i bases