Yerma, de García Lorca
Xerrada - tertúlia a l'entorn de Yerma

February 9, 2023
Xerrada Yerma

A càrrec de Carme Rubio, crítica teatral i literària

Una xerrada seguida d’una tertúlia a l’entorn de Yerma, de Federico Garcia Lorca amb Carme Rubio, ex-professora de llengua i literatura i actualment crítica teatral i literària.

La versió d’aquesta obra, una producció del Teatre Lliure dirigida per Juan Carlos Martel, es representarà a L’Atlàntida el divendres 10 de febrer.

Yerma es la protagonista i la que dona títol a una de les peces més aplaudides de Federico García Lorca. Un poema tràgic en tres actes que mostra el conflicte intern d’una dona que vol ser mare però no ho aconsegueix. Ella viu aquesta frustració en un entorn on és indispensable la maternitat en una dona casada, les principals funcions de la qual són la casa i els fills. I dins seu, l’instint maternal lluita contra la repressió i les obligacions imposades

La pressió social sobre la dona és un tema recurrent de l’autor, especialment la maternitat, les aparences o la fatalitat del destí, i està present en la trilogia rural: Bodas de sangre (1933), Yerma (1934) i La casa de Bernarda Alba (1936). Tres tragèdies que uneixen mite, poesia i realitat en tres retrats de dones a la vegada oprimides i alliberades. 

Al final de la conferència s'oferirà una copa de vi als assistents

Sessions

  • february 9 2023Thu19:00
    Foyer sala 1

Detalls

Genres
Xerrada
Cycles
Complementary activities for L'Atlantida Educa, Temporada estable
Price
Gratuït
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida