Cantània. 'El naufragi'

Del 25 al 26 de Maig de 2024
  • L'Atlàntida Educa
Imatge El naufragi

El naufragi. Celebrem els 35 anys de Cantània

Cantània és una activitat participativa en la qual s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s’estrena una obra encarregada especialment per a aquesta activitat. Els encàrrecs, fins a dia d’avui, s’han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi.

SINOPSI

Un grup d’alumnes es disposa a fer el viatge de final de curs en un enorme creuer. Es tracta d’un vaixell de luxe colossal que contamina molt i és un exemple clar de mitjà de transport poc sostenible.

Els dos protagonistes de l’obra, en Biel i la Martina tenen visions oposades sobre la manera de viatjar: ell opina que allò és un dispendi de recursos i una màquina de contaminar, però la Martina, creu que són joves i han de viure el present. Els dos joves venen de famílies diferents: el pare de la Martina és un empresari tecnòcrata que l’ha educat en valors com l’èxit professional. Els pares d’en Biel, per contra, són ecologistes convençuts que han ensenyat en Biel a estimar el camp, els animals i a pensar en l’economia autosuficient.

Aquestes dues maneres de veure la vida xocaran encara més quan el vaixell naufraga i els estudiants van a petar a una illa deserta. Allà, sense adults que els supervisin, s’hauran de buscar la vida per sobreviure. Els caràcters s’accentuen: la Martina, arrauxada de mena, creu que és una bona oportunitat per crear una societat a imatge i semblança d’aquella d’on provenen: fer carreteres, desviar rius i, per sobre de tot, muntar una empresa d’exportació de cocos per fer-se milionària. En Biel per la seva banda, vol apostar per fer servir els recursos naturals de manera responsable i crear una societat sostenible.

Les idees de la Martina s’imposen: el grup d’alumnes crea l’empresa Cocos S.A. amb la que comencen a consumir tots els recursos de l’illa. Tot i les advertències constants d’en Biel, la transformació radical a què sotmeten l’illa acaba transformant tot l’entorn i desemboca en un canvi climàtic sobtat. L’arribada d’una tempesta que ho arrasa tot serà el detonant que els farà veure que, més enllà de disputes i maneres de pensar diferents, l’única manera de fer les coses és fer-les bé i que l’ecologia i el respecte pel planeta és el millor que podem fer per salvar el món.

Aquest curs 2023-24 se celebren els 35 anys de Cantània.

Escoles participants:

Escoles de Vic: Centre Educatiu La Font, El Petit Miquel, Sagrat Cor, Guillem de Mont-rodon, Escola Vic Centre, Vedruna Escorial, FEAC Vic, Dominiques, La Sínia, Andersen.

Altres escoles de la comarca: Institut Escola El Cabrerès de l’Esquirol, La Monjoia de Sant Bartomeu del Grau, Escola Emili Teixidor de Roda de Ter, Les Escoles de Gurb, Les Pinediques de Taradell, Mare de Déu del Sòl del Pont de Roda de Ter, Escola Xoriguer de Centelles, Ildefons Cerdà de Centelles, Valldeneu de Sant Martí de Centelles, Institut Carles Capdevila d’Hostalets de Balenyà, Segimon Comas de Sant Quirze de Besora i Escola La Gleva de Les Masies de Voltregà.

---------

A LA VENDA A PARTIR DEL DIA 1 DE DESEMBRE A LES 12 H.

Sessions

  • 25 maig 2024Ds11:30
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar
  • 25 maig 2024Ds16:30
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar
  • 25 maig 2024Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar
  • 26 maig 2024Dg11:30
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar
  • 26 maig 2024Dg16:30
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar
  • 26 maig 2024Dg20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Música, Cant coral
Cicles
L'Atlàntida Educa, Temporada estable
Preu
7 € (grups + 20 persones) - 9 €
Durada
1 h
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

A LA VENDA A PARTIR DEL DIA 1 DE DESEMBRE A LES 12 H.

----------

Composició: Marc Timón

Text: Jair Domínguez

Direcció musical: Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer, Eva Martínez i Marta Dosaiguas

Direcció escènica: Cristina Martí i Adrià Aubert

Coordinació musical: Josep Prats

Una producció de L’Auditori de Barcelona