El pare

25 de març de 2023
  • Funció accessible
  • Cultura i salut
Imatge Josep Maria Pou el pare

Josep Maria Pou en una obra estremidora sobre l’Alzheimer

L'Andreu, un home de setanta-sis anys, culte, sorneguer i tossut, està perdent la memòria, però es resisteix a acceptar cap mena d'ajuda i rebutja tots els cuidadors que la seva filla, l'Anna, intenta contractar. A mesura que tracta de donar sentit a les seves circumstàncies canviants, l'Andreu comença a dubtar dels seus éssers estimats, de la seva ment i, fins i tot, de la seva pròpia vivència de la realitat. 

El pare és un demolidor retrat de la demència senil. L’obra és una valent i encertada radiografia de l’Alzheimer, un mal que transforma la realitat del pacient i la de la família en una lluita constant. El text mostra una perspectiva molt personal i íntima, ja que va sorgir quan l’àvia de Zeller va començar a patir símptomes d’Alzheimer, que ensenya com la demència d’un afecta la cordura de l’altre. De forma subtil, Zeller analitza el deteriorament del pare i les contradiccions en les quals es veu sumida la filla davant uns fets devastadors. 

El pare (Le Père) va estrenar-se l’any 2012 al Théâtre Hébertot de París, amb en Robert Hirsch (André) i Isabelle Gélinas (Anne). L’obra ha estat considerada com “la nova obra més aclamada de l’última dècada”. The Guardian va donar a la producció londinenca una rara ressenya de cinc estrelles, anomenant-la “un estudi salvatgement honest de la demència”, i la va nomenar la millor obra de l’any. 

Aquesta obra forma part de l'itinerari #Saluticultura.

Sessions

  • 25 març 2023Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Exhaurit

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Preu
10 € - 22 € - 27 € - 29 €
Durada
1 h 30 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autoria: Florian Zeller 

Director: Josep Maria Mestres 

Repartiment: Josep Maria Pou, Rosa Renom, Pep Pla, Victòria Pagès, Josep Julién i Mireia Illamola 

Una producció del Teatre Romea