L'Atlàntida presenta una temporada de programació plural i diversa que potencia la creació artística, la participació i la producció pròpia

14 de desembre de 2022

Avui dimecres 14 de desembre, L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la nova programació de la tretzena temporada de música i arts escèniques (febrer-maig 2023) i la tercera edició del cicle #Ambveudedona.  Una programació de caràcter públic, diversa, plural i compromesa per arribar a un major nombre de persones. Bet Piella, regidora de Cultura de L'Atlàntida, ha destacat la voluntat de potenciar la creació i producció artística local i al mateix temps facilitar l'accés a propostes d'àmbit nacional i internacional. El públic jove també és un dels objectius estratègics, per la qual cosa, l'Ajuntament de Vic ha encarregat a l'Arnau Tordera una nova creació en format musical que s'estrenarà el 22 d'abril en què participaran més de cinquanta joves estudiants de la ciutat. 

Montse Catllà, directora general de L'Altlàntida, ha presentat el nou itinerari de programació #humor 360º, que integra: humor bandarra, intimista, crític, futbolístic... que vol adreçar-se a totes les sensibilitats i edats, sense perdre l'objectiu crític i el compromís social. Un aspecte clau d'aquesta temporada és la promoció de la creació i dinamització del sector artístic local i nacional a través de residències, encàrrecs i estrenes, per exemple la proposta de circ contemporani Hedonia de Clara Cortés. 

Una altra novetat és la voluntat de vincular el fet escènic amb l'àmbit literari. Per primera vegada, L'Atlàntida, amb la complicitat de les llibreries de Vic, amb l'obra teatral La Trena, oferirà l'opció de poder adquirir una entrada amb el llibre corresponent. 

La tercera edició d'#Ambveudedona tractarà temàtiques com la cosificació, la salut i la maternitat i, a més a més, incorporarà dos encàrrecs de nova creació. La celebració del tretzè aniversari de L'Atlàntida es farà sota el lema de Tradició i contemporaneïtat, amb el concert d'El cançoner popular contemporani com un dels elements centrals i l'estrena de Deixa't estar de Romanços d'Arnau Tordera. 

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha presentat una àmplia selecció d'espectacles i ha posat de manifest la importància d'escoltar les peticions o els suggerimentsdel públic habitual de L'Atlàntida a fi de poder donar responsta a les necessitats socials. També ha destacat la connexió de L'Atlàntida amb els grans equipaments escènics i musicals del país. Durant els propers mesos, L'Atlàntida acollirà una producció pròpia del Teatre Lliure: Yerma; una producció pròpia del Palau de la Música Catalana, El cançoner popular contemporani; una producció pròpia del TNC, Terra baixa i una producció de L'Auditori, l'OBC amb Nicolas Altstaedt.

Pel que fa a la música moderna destaca el concert de Mariona Escolda, el tribut a Pink Floyd¿Os acordáis? d'Albert Pla i Tarta Relana,  entre d'altres residències artístiques. 

Finalment, Bet Piella ha destacat la necessitat de crear una programació que interpel·li i connecti amb la ciutadania i ha presentat la nova felicitació de Nadal de L'Atlàntidaprotagonitzada pel duo a cappella Ual·la!, especialitzats en crear experiències performàtiques crítiques i de format humorístic. 

La roda de premsa també ha comptat amb la presència a la fila zero de Manolo Gómez, Artista en escena (febrer-maig 23), Ton Granero de l'Associació d'Arts Contemporànies de Vic; i Ignasi Janer, coordinador de la Biblioteca Pilarín Bayés.

Per consultar tota la programació, feu clic aquí.