Presentació de la nova programació gener/juliol 2014
L’Atlàntida de Vic aposta per la pluralitat, la qualitat i concerts extraordinaris
Cicle Clàssica jove: un espai per descobrir les noves generacions de la música clàssica.
Avui, dimarts 14 de gener a les 12 h, s’ha presentat en roda de premsa la nova programació de L’Atlàntida.
Els encarregats de la presentació han estat:
Joan López, regidor de cultura de l’Ajuntament de Vic.
Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida.
Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida.
Gemma Canadell, cap de màrqueting i comunicació de L’Atlàntida.
La programació de música i arts escèniques d’enguany engloba una pluralitat de propostes de petit, mitjà i gran format, que han estat totes molt ben acceptades per part de la crítica i del públic. Emma Vilarasau, Montserrat Carulla, Pere Aquillué, Jordi Boixaderas, La Fura dels Baus, Juan Diego Botto, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Andrea Motis... són alguns dels protagonistes d’aquesta edició. Entre els concerts extraordinaris d’aquest semestre cal destacar la Passió segons Sant Joan de Bach que Maasaki Suzuki i el Collegium Japan ens oferiran el 23 de març, a la Sala Ramon Montanyà, dins el X Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. L’altra cita imprescindible que clausurarà el festival és el recital que la contralt Ewa Podleś ens oferirà el 20 d’abril a la Sala Joaquim Maideu. Aquesta temporada l’òpera també tindrà un paper destacat, ja que podrem gaudir de dues obres mestres d’aquest gènere: Norma de Bellini i La Bohème de Puccini.
Una altra de les novetats d’aquesta edició és la creació del cicle Clàssica jove, que sota el denominador comú de la música clàssica, aglutina diferents propostes musicals protagonitzades per les noves generacions de músics o agrupacions instrumentals del nostre país. Amb una clara vocació pedagògica destaca la participació del Quartet Casals, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manel Valdivieso, i l’Orquestra de Cambra de Vic, dirigida per Salvador Brotons. Es tracta, doncs, d’una iniciativa sorgida de la col·laboració de l’EMVIC i L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona.
Amb l’objectiu de seguir apropant la música i les arts escèniques a un major nombre de persones, aquest semestre, diferents personalitats del món cultural ens oferiran xerrades divulgatives abans d’alguns concerts. D’altra banda, s’ofereixen nous abonaments, més flexibles i amb més avantatges i serveis: possibilitat de canviar les entrades o de recuperar l’import de la compra si finalment no es pot assistir a l’espectacle. També se seguirà potenciant l’ús de les noves tecnologies per facilitar l’accés a la informació. A partir d’ara, el públic ja pot descarregar-se al mòbil les entrades que compra per Internet i accedir directament a les diferents sales del teatre.
A fi de seguir consolidant l’ambiciós projecte cultural i educatiu de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, durant els darrers mesos L’Obra Social “la Caixa”, el BBVA i Codorníu s’han incorporat com a Mecenes de la Fundació.