8, 9 i 10. Raül Refree & Isaki Lacuesta

April 30, 2021
  • Segell Escenaris
  • Estrena

Música i imatge dialoguen en temps real i troben nous espais i nous llenguatges

Isaki Lacuesta i Raül Refree porten molts anys desenvolupant una obra molt personal, junts i per separat, que conté un profund aprenentatge i respecte per la tradició. Els últims anys han treballat en diverses pel·lícules i obres audiovisuals, i han desenvolupat instal·lacions per a museus. Junts també s’ho passen molt bé fent de tant en tant actuacions en directe on música i imatge interactuen en temps real i troben en cada moment nous espais, nous llenguatges on expandir la seva relació. A Vic, hi tornaran: Isaki manipularà imatges preparades per a l’ocasió, interaccionarà amb els timbres i les composicions que Raül desenvolupi a sobre l’escenari.

Una relació artística en constant evolució que es nodreix de moments com el que viurem en directe a sobre de l’escenari de L’Atlàntida.

 En un moment de recerca desaforada de la novetat, on sembla que tot s’hi val mentre sigui nou, una mirada a les tradicions ha sorgit de sota l’aigua com un submarí nuclear per ressaltar la bellesa i la sinceritat d’allò que crèiem oblidat. Les formes populars, la bellesa de la imperfecció del poble i de la natura, l’emoció davant de la tècnica, el valor de la geografia i la mirada cap a la saviesa dels temps: tot això forja un trampolí bestial i inigualable que empeny un nou present cap a la recerca compromesa i integrada en l’entorn. Perquè el que escoltem, el que mirem o el que sentim té un impacte directe en el temps i en el futur que tindrem.

Isaki Lacuesta

És uns dels directors de cinema del país amb més reconeixement internacional.

Ha escrit i dirigit nou llargmetratges, l'últim dels quals, Entre dos aguas, li va suposar la seva segona Concha d'Or al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i els premis a la millor pel·lícula i al millor actor al Festival de Cinema de la Mar de Plata, així com set premis Gaudí, inclòs el de millor pel·lícula en llengua no catalana i el de millor director.

L’any 2018 el Centre Georges Pompidou de París va dedicar una retrospectiva completa a la seva obra, així com el llibre Le cinéma d'Isaki Lacuesta (Brice Castañón i Sergi Ramos, ed).

Les seves pel·lícules s'han projectat en festivals de tot el món i en centres artístics com el MOMA de Nova York, el Lincoln Center, l'Anthology Film Archives (Nova York), CCCB.

Entre d'altres premis a la seva trajectòria, ha rebut el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (2012), el Premi Sant Jordi (2002, 2017) i el Premi Eloy de la Iglesia (2010, Festival de Màlaga). 

Raül Refree

És un dels productors europeus més aclamats de l'última dècada. Publica al costat d'experimentadors com Lee Ranaldo de Sonic Youth mentre revisa els fados d'Amália Rodrigues al costat de Lina. Ha treballat amb artistes innovadors com Rosalía o el Niño de Elche i al seu costat ha construït l'avantguarda del "nou flamenc”. Però la vida musical de Raül no s'atura aquí. També és un destacat compositor i músic que ha llançat nou àlbums sota el seu projecte més personal, Refree; aclamades bandes sonores de pel·lícules, i una discografia desbordant de projectes sense cotilles de gèneres. Raül només entén la música com a un exercici de creació i investigació en llibertat.

----------

#10anysmés1

A partir del dijous 22 d'abril al vespre i fins al divendres 30 d'abril, L'Atlàntida celebrarà el 10 anys més 1, l'onzè aniversari de l'equipament, amb una programació diversa, plural i participativa amb l'objectiu d'arribar a tots els públics. 

----------

#EscenaCrítica 

L’Atlàntida presenta nova temporada amb l’ànim de multiplicar les veus de reivindicació social. Nous formats i noves autories per a un espai escènic de cultura conscient, activa i compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible. Veus alternatives, veus perifèriques, veus freàtiques que pujaran a l’escenari per remoure, sacsejar i commoure consciències o, com a mínim, per obrir uns quants interrogants.
 
#EscenaCrítica per a la construcció d’un món millor.

Consulta la programació de l'itinerari #EscenaCrítica

----------

Sessions

  • april 30 2021Fri20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Music, Visual
Cycles
#10anysmés1, #EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 - 14 €
Duration
1 h 15 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autoria i interpretació: Raül Refree & Isaki Lacuesta

Aquest espectacle forma part de l’exposició 'Trilogia de la realitat oculta' d’Isaki Lacuesta i es realitza en el marc de la celebració dels 10 anys d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies.