#Ambveudedona s'escampa per Vic i s'activa un protocol de desconnexió digital per garantir la igualtat d'oportunitats

February 7, 2023

Ahir dilluns 6 de febrer, L'Atlàntida va presentar dues iniciatives que complementen la programació de la III edició d'#Ambveudedona i que s'emmarquen dins dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dona.

Bet Piella, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic va destacar la rellevància de totes les activitats complementàries de la programació artística que durant el mes de febrer i març es portaran a terme amb la complicitat d'altres entitats o equipaments culturals i educatius de la ciutat. #Ambveudedona s'escamparà per la ciutat de Vic amb la col·laboració de l'EMVIC (Escola de Música i Conservatori de Vic), la Biblioteca Pilarín Bayés, l'EART (Escola d'Art de Vic), la UVIC(Universitat de Vic), el Seminari de Vic, Escènic Vic, les llibreries de la ciutat i les diverses àrees tècniques i regidories de l'Ajuntament. 

En el marc d'aquest cicle, Núria Vergés, regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Vic, va recordar el valor i l'eficiència que té la cultura per sensibilitzar i transformar socialment l'entorn i també va destacar la presentació del pla de desconnexió digital, una mesura feminista que ajudarà a seguir avançant cap a la igualtat.

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida va explicar els punts més destacats del pla de desconnexió digital i l'objectiu de promoure'n la difusió entre el personal laboral de la Fundació, els seus col·laboradors i la comunitat d'usuàries. A continuació, Montse Catllà va facilitar algunes dades destacades de la III edició d'#Ambveudedona i va explicar una de les novetats, una càpsula audiovisual de producció pròpia que s'estrenarà a la Sala 4 L'Atlàntida digital el proper 8 de març. La càpsula audiovisual serà protagonitzada per la pallassa La Churry i se sobretitularà per fer-ne el contingut més accessible. I per acabar, Montse Catllà va  explicar en detall les diferents propostes complementàries, que tenen com a objectiu aprofundir en el compromís feminista de crítica social i contribuir d'aqueseta manera a escampar #Ambveudedona per la ciutat.

Entre les activitats complementàries destaquen: l'obertura d'un club de lectura de La Trena que es realitzarà amb el lideratge de la nova biblioteca Pilarín Bayés, una mostra expositiva que porta com a títol Evidència, que mostra obres artístiques creades per alumnes de l'Escola d'Art de Vic, l'obertura del passaport cultural de la UVIC a L'Atlàntida, l'organització d'una trobada d'intercanvi entre intèrprets professionals vinculats al cicle d'#Ambveudedona i estudiants d'arts escèniques al Seminari de Vic, amb diversos punts expositius del cicle #Ambveudedona a les llibreries de Vic, entre d'altres. 

 

Per consultar la programació escènica i musical de l'itinerari #Ambveudedona feu clic aquí.

Per consultar el Pla de desconnexió digital de L'Atlàntida i de l'EMVIC feu clic aquí

Per visualitzar el vídeo de presentació de la III edició d'#Ambveudedona feu clic aquí

Per consultar tots els continguts de l'espai web #Ambveudedona feu clic aquí.