Beuré de la teva aigua

October 5, 2023
  • Sostenibilitat
Imatge Beuré de la teva aigua

Una obra de Dobrin Plamenov sobre què han de fer els joves davant d’un futur que no és sinó una onada gegant que se’ns acosta

En Yafar només vol viure allunyat de les bombes i cultivar l’hort familiar a un quilòmetre de la franja de Gaza, però són massa els qui no volen que hi hagi vida a Palestina. Un jove actor està enfadat amb el seu present i preocupat pel seu futur. Encara té esperança. El fill d’un guàrdia civil jubilat, a qui el seu pare li explicava què va passar al Tarajal el 2014. Avui s’acomiada perquè té una missió.

Tres veus, en tres temps i tres espais diferents, unides per uns graus de diferència.

“Quan vaig rebre la proposta d’escriure una obra sobre el canvi climàtic, el més dificultós va ser trobar de què parlar que no fos allò que es diu als mitjans de comunicació. Trobar en el canvi climàtic aquell debat que no s’ha democratitzat. Quines són les noves desigualtats que crearà el canvi climàtic? Com se’n aprofiten, allà on ja l’estan patint, els grups terroristes? Què hem de fer els joves davant d’un futur que no és sinó una onada gegant que se’ns acosta? Vist com està reaccionant Europa a la crisi migratòria, a quanta gent de la que fugirà de la catàstrofe provocada per l’escalfament global estaran disposats a matar els estats?

Després de mesos de documentació i creació, el resultat és una obra que proposa tres mirades diferents a aquesta tercera onada, amb la voluntat de mostrar les cares invisibles d’una crisi que a molts llocs del món ja té conseqüències terribles, i que els joves vivim conscients que marcarà tot el nostre futur.”

Dobrin Plamenov

----------

Crítiques i valoracions de l'espectacle:

'Marc Tarrida es posa a la pell del Yafar, d’ell mateix i d’un guàrdia civil. Tres monòlegs lligats per la crisi climàtica i, sobretot, per la sensació de frustració. La guerra a Palestina explicada en primera persona. La desil·lusió d’un actor que sap que el teatre és inútil. La crisi vital davant la crisi migratòria.'

Martí Rossell - Novaveu

Sessions

  • october 5 2023Thu20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Theater
Cycles
#EscenaCrítica, #Sostenibilitat, Youth, Temporada estable
Price
10 € - 14 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autoria i Direcció: Dobrin Plamenov

Ajudant de direcció i moviment: Blanca Pascual

Interpretació: Marc Tarrida

Escenografia: Ona Grau

Il·luminació: Irene Ferrer

Audiovisual: Erol Ileri

Música: Marc Fernández

----------

Recomanat a partir de 14 anys