Trama, de Roser López Espinosa

May 14, 2021
  • Segell Escenaris
Trama, de Roser López Espinosa

Una magnífica coreografia d’una de les nostres ballarines més internacionals

Sembla que tots els sistemes complexos evolucionen a partir d'unes poques regles senzilles. Partint d'aquesta pauta, despleguem línies de joc i provem d’existir plegats. Cercar la sonoritat de les cordes, els entramats físics, el moviment que comença a les mans: donar-nos les mans, agafar-nos, sostenir-nos, nuar-nos... Per traçar una partitura física d'interdependències i confiança mútua; d'acords i dissensions, d'equilibri compartit i de desordres, d'afinació, de cossos que es repleguen sobre ells mateixos i cossos que es despleguen en moviments col·lectius. Una partitura sobre el grup, les seves arestes i les seves derives.

Recomanat a partir de 15 anys.

Roser López Espinosa ha ballat amb Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Iago Pericot, Pere Faura o el cineasta Isaki Lacuesta. El seu treball com a coreògrafa és present regularment a escenaris internacionals amb peces com Lowland, Novembre o Hand to hand. El 2017 crea L'estol per a la Producció Nacional de Dansa. Coreògrafa invitada per companyies internacionals com Conny Jansen Danst (Holanda) i Skånes Dansteater (Suècia), col·labora també amb companyies de circ com Circ Pànic i Cie. XY (França). És artista associada a La Caldera i artista resident al Mercat de les Flors 2018-20.

El treball coreogràfic de Roser López Espinosa es basa en un fort físic, amb una gran passió per la precisió, la delicadesa, els elements acrobàtics i el detall. Un imaginari on la complicitat i el treball d’equip es donen la mà.

Premi a Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica

Nominada com a Millor Coreografia 2019 als XXV Premis Butaca

----------

#EscenaCrítica 

L’Atlàntida presenta nova temporada amb l’ànim de multiplicar les veus de reivindicació social. Nous formats i noves autories per a un espai escènic de cultura conscient, activa i compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible. Veus alternatives, veus perifèriques, veus freàtiques que pujaran a l’escenari per remoure, sacsejar i commoure consciències o, com a mínim, per obrir uns quants interrogants.
 
#EscenaCrítica per a la construcció d’un món millor.

Consulta la programació de l'itinerari #EscenaCrítica

----------

Sessions

  • may 14 2021Fri20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Dansa
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 14 €
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

FITXA ARTÍSTICA:

Concepte i coreografia: Roser López Espinosa

Creació i dansa: Nora Baylach, Roberto Provenzano, Magí Serra, Anamaria Klajnscek, Noé Ferey

Assistent: Cecilie Schyth Kjaer

sica original: Mark Drillich

Disseny despai lumínic: Joana Serra

Disseny despai escènic: Maria Alejandre, Roser López Espinosa

Vestuari: Lluna Albert

Col·laboració en la dramatúrgia: Marta Galán Sala

Assessorament de moviment acrobàtic: Spela Vodeb

Assessorament de moviment: Sol Vázquez