L'Atlàntida presenta la catorzena temporada de Grans Concerts Vic 24-25

13 de setembre de 2024

Una temporada amb un significat especial que celebra el 180è aniversari de l'Escola de Música i Conservatori de Vic 

El director Ton Koopman; la violinista Alexandra Soumm; l'escolania de Montserrat; el Trio Fortuny, integrat pel violinista Joel Bardolet, el violoncel·lista Pau Codina i el pianista Marc Heredia; la companyia de dansa contemporània Mal Pelo; el director i compositor Jordi Domènech; la Franz Schubert Filharmonia, Polifem Consort; la violinista Anna Urpina, i la directora Maria Mauri, entre molts d'altres, són els artistes que conformen aquest cicle únic i singular de L'Atlàntida amb una gran presència artística internacional.

Una temporada que celebra el 180è aniversari de l'EMVIC, el mil·lenari de Montserrat i el 150è aniversari del naixement d'Arnol Schönberg i que comptarà amb estrenes mundials de Bernat Vivancos i de Jordi Domènech.

Una edició que vol potenciar la difusió del patrimoni musical català i el talent de músics catalans de recorregut nacional i internacional.

Avui, divendres 13 de setembre, L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la programació de la catorzena edició de Grans Concerts Vic 24 - 25 el cicle més emblemàtic i singular de L'Atlàntida. Segons la regidora de Cultura i Llengua, Bet Piella, es tracta d'un cicle que singularitza L'Atlàntida respecte als altres equipaments i que compta amb la presència d'artistes de llarga trajectòria internacional. 

A més a més, aquesta edició té un significat molt especial perquè inclourà el concert de cloenda del 180è aniversari de l'Escola de Música i Conservatori de Vic, l'escola municipal més antiga de Catalunya i la que actualment compta amb més alumnes del país. 

Una temporada en la qual també es retrà homenatge a Arnol Schönberg nascut avui fa 150 anysamb la La Nit del Trio Fortuny i Mal Pelo, i es commemorarà el mil·lenari de Montserrat amb un concert del Llibre Vermell de Montserrat a càrrec de l'escolania de Montserrat i l'Esbart Dansaire de Rubí. Aquest concert només es podrà veure a Vic, al Monestir de Montserrat i al Palau de la Música Catalana. 

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, ha reiterat el compromís per a la difusió del patrimoni català, tant el que es troba vinculat al llegat històric com a la nova creació. Per aquesta raó trobarem dues estrenes mundials, una obra d'encàrrec a Bernat Vivancos, Kumbaià, i una obra instrumental del compositor i director Jordi Domènech. També ha manifestat la importància en les activitats d'aprofundiment d'Escena Oberta: les xerrades prèvies abans del concert i  dues noves edicions de Trilogies Musicals a càrrec de Rafael Esteve que s'iniciaran a finals d'aquest mes de setembre al Centre Cívic Joan Triadú.

Ramon Ferrer ha presentat cadascun dels concerts que integren aquesta nova edició en la qual trobarem gran presència del patrimoni musical català i d'intèrprets catalans i molta diversitat d'estils i formats instrumentals. Segons Ramon Ferrer, a cada concert hi trobem diversos atractius afegits. Maria Mauri, directora del cor de cambra Noctes, ha explicat en detall el concert de música colonial hispanoamericana Albricias! que presentarà el 15 de desembre juntament amb La Sonorosa i Albert Bardolet, director de l'Escola de Música i Conservatori de Vic ha explicat en detall el programa del concert de cloenda del 180è aniversari. Un aniversari que ha servit per projectar l'Escola de Música i Conservatori de Vic en la seva interdisciplinarietat tant a la ciutat com al país. 

El concert de cloenda serà el 24 de novembre sota la direcció de Lluís Vilamajó i hi participaran alumnes de l'EMVIC, alumni (exalumnes), diferents cors de l'escola coral de l'EMVIC, el solista Ferran Albrich i la solista Laura Vila, l'Orquestra Simfònica de l'EMVIC, alumnes de vent i set cors de la comarca. Una cloenda d'aniversari multitudinària que mostrarà el potencial de l'EMVIC i l'abast local, comarcal i supracomarcal del món coral. 

Com a tancament de la roda de premsa, Anna Maria Carbonell, presidenta de la Institució Puig-Porret, ha manifestat el seu compromís amb la difusió de la música i el recolzament dels joves intèrprets.