L’Atlàntida presenta la nova programació de la XIV temporada de música i arts escèniques

12 de desembre de 2023

Una temporada en què s'intensifiquen les sinergies amb l'EMVIC, que durant el 2024 celebrarà el 180è aniversari, i en què també s'amplia el treball enxarxat amb l'ETC a partir del projecte #EnresidènciaETC a L'Atlàntida i que inicia el ballarí i coreògraf Àngel Duran.

Antònia Font, Lali Symon de Sergi Belbel, La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, FRAMES, Coralina, La serventa amorosa de Carlo Goldoni, el monologuista Òscar Andreu, Ara Malikian, Faemino y Cansado, L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Altsasu, Las Migas, La disputa amb Josep Maria Flotats i un concert en homenatge a Victòria dels Àngels, entre d'altres, protagonitzaran la nova programació.

Avui dimecres 12 de desembre, L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la nova programació de la catorzena temporada de programació de música i arts escèniques (gener - juny 2024). Una programació que segons Bet Piella, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, vol oferir una mica de tot sense renunciar a una àmplia repercussió social que, com a teatre públic, L'Atlàntida ha de garantir. Bet Piella, també ha posat de manifest la funció comarcal de l'equipament i l'elevat índex d'ocupació que s'està portant a terme aquest 2023 (prop de 60.000 espectadors). Tot plegat fa que a hores d'ara ja podem afirmar que el 2023 obtindrem la millor ocupació de la història de L'Atlàntida. Com a regidora de Cultura, també ha destacat les sinergies de programació que per a L'Atlàntida comportarà la celebració del 180è aniversari de l'EMVIC, l'escola de música municipal més antiga del país, i el projecte #EnresidènciaETC a L'Atlàntida que s'iniciarà el proper mes de gener amb la residència del ballarí i coreògraf Àngel Duran

Montse Catllà ha presentat algunes dades destacades de la programació, 45 espectacles que es despleguen en 55 funcions i ha resaltat l'elevada presència de talent local en aquest nou semestre, tant des del punt de vista de produccions de quilòmetre zero com pel que fa als intèrprets que participen en propostes artístiques d'àmbit nacional, per exemple l'obra de teatre Coralina, la serventa amorosa, produïda per la Perla29, en la qual podrem veure Ramon Vila i Xavier Boada, o l'obra dirigida per Montse Rodríguez, Uppgivenhet, que parla de la joventut, les pors i els prejudicis. Respecte el cicle Música de prop, vinculat amb la celebració del 180è aniversari de l'EMVIC, Montse Catllà ha destacat l'elevada presència de professors i exalumnes i l'oportunitat d'organitzar un màster concert amb alguns dels intèrprets. També ha destacat l'exercici de la capitalitat comarcal, tant en l'àmbit cultural com educatiu, que aquesta temporada es veu molt clar en el Cantània (sis funcions) per arribar al màxim desplegament de la seva història. 

Un altre dels aspectes destacats d'aquest nou semestre de programació són les estrenes, com és el cas del monologuista Òscar Andreu amb Crida als ocells de colors llampants, que iniciarà la gira a Vic, i la presentació de discos, com ara Termomix de Pelat i Pelut, Eclipse de Carla Serrat, o Cares de Marc Vernis Trio

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha destacat la gran presència de música moderna com Antònia Font, Gossos, Ara Malikian, Las Migas, el Tribut a Michael Jackson o Pelat i Pelut, entre d'altres, i les diferents reestrenes que es portaran a terme, per exemple: Deixa't estar de romanços, musical escrit i dirigit per Arnau Tordera I; A flor de pells. Nàiades que obrirà la IV edició de #Ambveudedona; i Cowards (covards) d'Àngel Duran. 

 
Àngel Duran, Premi Butaca 2023 al millor intèrpret de dansa masculí, ha explicat la seva darrera creació, Cowards (covards), que es reestrenarà a L'Atlàntida després de portar a terme una residència a l'ETC en la qual també impartirà tallers d'acció comunitària adreçats a adolescents. Cowards (covards) és un duet de dansa-teatre, que vol reflexionar sobre els mandats de la masculinitat amb l'objectiu d'interpel·lar el públic. La proposta artística vol fer referència a la càrrega sociocultural adquirida i instaurada i a la incapacitat dels homes per expressar els seus dubtes, les seves pors i per camuflar la seva fragilitat. 

La música clàssica seguirà essent àmpliament representada amb dues efemèrides excepcionals, el concert en homenatge a la soprano Victòria dels Àngels i el concert que l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Josep Pons, que oferiran un programa dedicat a Johannes Brahms. L'itinerari #Humor360º seguirà vigent amb un espectacle de Faemino y Cansado i L'auca del senyor Esteve de La Puntual entre d'altres. 

 
Montse Catllà ha presentat la sèrie Orgànics d'Irim.lux A.K.A. Jordi Miralpeix, artista en escena de L'Atlàntida durant el segon semestre. Es tracta d'una obra de pintura sobre paper retallat de referències orgàniques que Jordi Miralpeix, ha proposat com a imatge per encapçalar la nova programació de L'Atlàntida. Segons irim.lux A.K.A. Jordi Miralpeix, Qualsevol acció... com a dinamisme establert per la nostra percepció, és conseqüència d'allò que és viu. Sintetitzar una forma a través de la pintura que vagi més enllà de la representació i abocar-te al futur... esdevé creació. Milions d'anys d'anar, per ésser. Contemplo paisatges geomètricament establerts amb organismes implicats en el seu procés de connexió amb el cosmos. El mètode soc jo. La pintura és allò que ens precediex i que decideix. 

Al final de la presentació, el ballarí i coreògraf Àngel Duran ha interpretat un petit fragment de Cowards (covards), la creació que seguirà treballant durant la seva residència a l'ETC i que presentarà a la Sala Ramon Montanyà de L'Atlàntida el 2 de febrer.

Com a tancament de l'acte, Bet Piella han agraït l'assistència dels mecenes i de la premsa. 

Per consultar la nova programació de la XIV temporada de música i arts escèniques (gener - juny 2024), feu clic aquí.

Per consultar la programació del cicle #Ambveudedona 24, feu clic aquí.