Arriba l'estrena a L’Atlàntida del musical participatiu de producció pròpia, el 'Deixa't estar de romanços!'

April 21, 2023

Aquest dissabte 22 d'abril (18h i 21.30 h) i diumenge 23 d'abril (20 h), L'Atlàntida estrena el musical de nova creació Deixa't estar de romanços , escrit i compost per Arnau Tordera I, obra d'encàrrec de l'Ajuntament de Vic i producció pròpia de L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona en el marc del XIII aniversari de l'equipament.

L'estrena d'aquest musical suposarà el punt culminant del projecte participatiu Fem un musical de L'Atlàntida, que arriba a la IV edició i en el qual participen més d'una cinquantena de joves estudiants de centres educatius de Vic. Fem un musical té com a objectiu oferir als més joves la possibilitat de desenvolupar les seves capacitats artístiques al costat de professionals de rellevància nacional. El projecte també suposa una oportunitat per sumar complicitats entre els diferents agents educatius, socials i artístics de la ciutat. I aquest any, a més a més, incorpora l'encàrrec per part de l'equip de govern d'una obra de creació contemporània en català a un artista osonenc de projecció nacional com és Arnau Tordera I.

Amb Deixa't estar de romanços, Arnau Tordera I vol homenatjar a Stephen Sondheim, partint de diferents personatges de la tradició i la mitologia catalanes (Sant Jordi, el Compte Arnau, l'Home dels nassos, en Patufet, la Vella Quaresma o Flordeneu, entre d'altres) que es confabulen en una comèdia d'embolics amb l'objectiu de reivindicar el nostre patrimoni cultural i fer-lo més pròxim. Es tracta d'una obra complexa, de dues hores de durada que comptarà amb la direcció artística de Judit Muñoz com a directora musical, Laura Domènech com a directora escènica, Blanca Pascual com a directora coreogràfica, les quals han destacat el talent dels joves participants i l'esforç i compromís que els participants estant portant a terme. 

En la IV edició del projecte educatiu Fem un musical hi participen alumnes de tots els centres educatius de Vic: Institut de Vic, Col·legi Sant Miquel dels Sants, Institut Jaume Callís, Institut La Plana, Institut Pare Coll, Sagrat Cor de Jesús, Vedruna Escorial de Vic, l'Escola Estel, La Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic, Osona en Dansa, Escènic Vic, l'Escola d'Art de Vic i l'Escola de Música i Conservatori de Vic.

En el marc del XIII aniversari de L'Atlàntida també destaca el concert El cançoner popular contemporani a càrrec del cor de cambra del Palau de la Música Catalana on s'interpreta una peça d'Arnau Tordera entre d'altres compositors, la pre-estrena de l'espectacle de circ Hedonia, i la representació de l'adaptació Terra Baixa (Reconstrucció d'un crim) d'Àngel Guimerà. Una programació plural, diversa i per a tots els públics on el valor de la catalanitat esdevé un eix vertebrador.