L'Atlàntida presenta la dotzena temporada de música i arts escèniques sota el lema 'L'alegria de viure'
Una programació diversa, crítica, inclusiva amb l'accessibilitat funcional i transversal perquè hi conflueixi públic de totes les generacions.
A l'entorn de la figura de Shakespeare, s'impulsarà A propòsit de William, un nou itinerari de programació que vol oferir una mirada contemporània a l'obra d'aquest gran autor.
Aquest dimecres, 7 de juliol, L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques de Vic ha presentat en roda de premsa la dotzena temporada de música i arts escèniques (setembre 21 - gener 22), l'onzena edició de Gran Concerts Vic 21-22 i la nova programació de format online de la Sala 4 - L'Atlàntida digital.
Sota el lema 'L'alegria de viure' L'Atlàntida vol expressar l'alegria de viure de l'equipament i també l'alegria de viure de tota societat. Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, ha recordat que tot i les dificultats dels darrers mesos, L'Atlàntida en tot moment ha mantingut la programació (ja sigui en format presencial o digital) i ha explicat que “ara, volem seguir intensificant i estimulant l'alegria de viure de tota la ciutadania perquè la cultura intensifica i estimula la nostra vida”.
Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, ha agraït la implicació del Consell assessor de programació de L'Atlàntida per haver impulsat el nou itinerari de programació A propòsit de William i també ha explicat la composició, les funcions i la metodologia de treball d'aquest òrgan consultiu. Víctor Sunyol, com a representant del Consell assessor de programació de L'Atlàntida i membre del patronat de la Fundació L'Atlàntida, ha presentat els quatre espectacles que conformen l'itinerari A propòsit de William, obres que pretenen oferir una mirada contemporània a Shakespeare.
Durant el proper semestre augmenta la programació d'esperit jove amb l'objectiu de despertar també l'interès a altres generacions de públics. Trobarem un total de 48 espectacles (36 espectacles de la programació estable, 5 adreçats a les famílies, 6 Grans Concerts i 6 nous continguts de la Sala 4 - L'Atlàntida digital).
S'incrementen també les polítiques de preus accessibles per als menors de 25 anys de manera que en més del 60 % de la programació el preu de l'entrada és inferior als 15 € o bé poden gaudir d'un 50 % de descompte.
Durant el proper semestre, com a prova pilot, es portaran a terme dues experiències d'accessibilitat funcional amb l'objectiu de seguir treballant la inclusió social i l'accessibilitat cultural de col·lectius de sords. Per a la seva definició, es comptarà amb el suport de l'agrupació de sords de Vic i comarca que també ha assistit a la roda de premsa representada per Antonio Elies i la seva intèrpret de llengua de signes. Antonio Elies, des de la fila zero ha expressat la seva satisfacció i gratitud davant d'aquesta iniciativa d'accessibilitat cultural que coincidirà amb la celebració del 50è aniversari de l'associació.
Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha presentat els diferents blocs de programació i ha explicat en detall algun dels espectacles. L'espectacle A.K.A. que es va estrenar a L'Atlàntida fa un parell d'anys, després d'obtenir grans èxits per part del públic i de la crítica, torna a L'Atlàntida dins del cicle Escenaris. Papillon coproduït amb el Sismògraf i protagonitzat pel ballarí Àngel Duran presenta una nova proposta de dansa contemporània. Comptarem també amb l'estrena de Dream Airlines de la Fàbrica de Somnis i de l'estrena de Iaia coproduït amb Teatres d'Osona. Gaudirem també de grans muntatges com 53 diumenges, Canto jo i la muntanya balla, L'oncle Vània, El Gran Comediant i El llac dels cignes. Pel que fa a les músiques populars i modernes, comptarem amb Maria Arnal i Marcel Bagés, Beth, Lildami, L'Ovidi se'n va a Vic o el concert solidari Flor al Cul, de Pelat i Pelut a favor d’El Tupí. I com a propostes familiars comptarem amb l'obra Prometeus de l'Agrupación Sr. Serrano o La motxilla de l'Ada.
Pel què fa als Grans Concerts Vic 21-22 se seguirà reforçant la dimensió més internacional de L'Atlàntida amb figures com Julia Lezhneva o Alexandra Soumm, s'oferirà l’oportunitat de projecció a joves intèrprets com Eudald Buch i es presentaran propostes que van més enllà de la música clàssica com Highlands, de la companyia de dansa Mal Pelo.
I per finalitzar, Toni Ferron, artista en Escena convidat, ha presentat l'obra que presidirà la imatge de la nova temporada i que durant els propers mesos podrem veure exposada al vestíbul de L'Atlàntida. Una proposta que juga amb la 'A' de L'Atlàntida i la 'A' d'Art i que ens recorda un sol o una flor que s'obre.
Pots consultar la nova programació fent clic aquí.